23 oktober 2024 Gebruikers online: 52

Nieuwe domper voor Olympia’28

Geplaatst op: 19 oktober 2024

Na de zege van vorige week kon Olympia’28 geen goed vervolg geven. Met 2-4 werd zaterdag verloren van vv Steenwijk. Een groot deel van de wedstrijd deden de ploegen niet voor elkaar onder met kansen over en weer.
“Het was de beste eerste helft van het seizoen voor ons”, stelt trainer Wilco Slendebroek ook vast. Dat goede niveau hebben wij, en ook Steenwijk, niet gehaald in de tweede helft.

Olympia kwam wel op achterstand. Dani Huurman probeerde een goal van een Steenwijk-spits te voorkomen maar werkte de bal daardoor achter de eigen keeper. Daarvoor hadden de Hasselters al een flinke kans gehad met een schot dat de onderkant van de lat raakte en terug stuiterde in het veld.
Dankzij noeste arbeid van spits Thijmen van den Berg kwam Olympia gelijk in de 24e minuut. Diezelfde Van den Berg maakte niet lang daarna ook de 2-1 vanuit een hoekschop. De 2-2 viel alweer snel daarna, door een loeihard afstandsschot van Steenwijk dat fraai het doel binnen vloog.

Na ruim een uur strijd knakte er iets bij Olympia. Vanuit een corner kwam de bal bij de ervaren keeper Luuk Dorland, die zeer ongelukkig de bal in eigen goal stompte. Slendebroek: “Dat bleek het kantelpunt in de wedstrijd. Er kwamen nog wel goede kansen voor ons, maar we brachten niet hetzelfde als eerder in de wedstrijd.” De 2-4 in de 90e minuut is uiteindelijk voor de boeken.

De groenwitten blijven door de nederlaag in de onderste regionen van de Vierde Klasse A. Olympia krijgt nu even twee weken rust, om begin november weer in actie te komen in een uitduel tegen Creil-Bant.