23 oktober 2024 Gebruikers online: 42
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Belevenistocht bij de Veldschuur tijdens Nacht van de Nacht

Geplaatst op: 17 oktober 2024

De Veldschuur houdt op zaterdagavond 26 oktober  een bijzondere belevenistocht in het kader van de ‘Nacht van de Nacht’. Tussen 19.00 en 20.30 uur krijgen deelnemers de kans om in het donker de natuur te verkennen en stil te staan bij het belang van duisternis.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld, en dat brengt nadelen met zich mee. De ‘Nacht van de Nacht’ is bedoeld om aandacht te vragen voor de impact van overmatige verlichting. Lichthinder en energieverspilling verstoren niet alleen het natuurlijke ritme van mensen, maar hebben ook negatieve gevolgen voor dieren. Zo raken bijvoorbeeld trekvogels gedesoriënteerd door kunstlicht, wat jaarlijks tot grote sterfte leidt.

De Veldschuur draagt hieraan bij door een avontuurlijke tocht te houden over het erf en door natuurgebied de Olde Maten. Er zijn slechts zes groepen van maximaal 15 personen, dus aanmelden is verplicht. Dit kan via de website van de Veldschuur, waar je ook kunt kiezen op welk tijdstip je wilt starten. Zorg voor warme kleding en stevige schoenen of laarzen, want het kan fris en modderig zijn.

De kosten bedragen 5  euro per persoon, inclusief een drankje en een marshmallow bij het kampvuur.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour