23 oktober 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Film ‘One Life’ in de Schakel

Geplaatst op: 2 oktober 2024

De SCAB vertoont de film ‘One Life’ met Antony Hopkins in de hoofdrol op dinsdag 15 oktober in het ‘theater’ de Schakel. One Life vertelt het waargebeurde verhaal van Nicholas ‘Nicky’ Winton, die in 1938 als jonge effectenhandelaar uit Londen een week vrijwilligerswerk gaat doen in Praag.

Daar bezoekt hij vluchtelingenkampen en ziet hij gezinnen die de opkomst van de nazi’s in Oostenrijk en Duitsland zijn ontvlucht. Deze gezinnen leven in erbarmelijke omstandigheden met weinig of geen onderdak en voedsel en steeds onder dreiging van een nazi-invasie. Jonge Nicky, gespeeld door Johnny Flynn, besluit meteen dat er iets moet gebeuren, met name met de kinderen. Hij beseft echter dat het een race tegen de klok is. Hoeveel kinderen kunnen hij en zijn team, waar zijn moeder deel van uitmaakt, redden voordat de grenzen dichtgaan?

Vijftig jaar later, het is nu 1988, wordt de oudere Nicky achtervolgd door het lot van de kinderen die hij niet in veiligheid heeft kunnen brengen in Engeland. Hij verwijt zichzelf dat hij niet genoeg gedaan heeft om alle kinderen te redden. Totdat de BBC-televisieshow That’s Life hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen. Daar lukt het Nicky eindelijk met zijn schuldgevoel en verdriet in het reine te komen.

Niet alleen het verhaal zelf, dat op zich al fascinerend en ontroerend is, maar ook hoe het verhaal gespeeld wordt, is fenomenaal. Academy Award-winnaar Anthony Hopkins zet een oudere Nicky neer, die bescheiden is en niet inziet hoeveel hij heeft gedaan, maar alleen maar meer had willen doen.

Iedereen is van harte welkom in de Schakel; de toegangsprijs is 9 euro en 7,50 euro voor vrienden van de SCAB, dit is inclusief een kopje koffie of thee vooraf. Na afloop kan worden nagepraat (consumpties voor eigen rekening). De zaal is open vanaf 19.30 uur.
De film start om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van de SCAB: scabhasselt.nl

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour