23 oktober 2024 Gebruikers online: 42
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Steenwetering aangepakt: bruggen, oevers en baggerwerk

Geplaatst op: 1 oktober 2024

De Steenwetering

Waterschap Drents Overijsselse Delta is dinsdag gestart met een grootscheepse aanpak van de Steenwetering. De watergang dat deels door het poldergebied van Genne/Haerst loopt wordt toekomstbestendig gemaakt op verschillende onderdelen.

Dagelijks bestuurslid Nicole Koks van het waterschap: “We gaan de Steenwetering baggeren en twee bruggen en een duiker vervangen door drie bruggen. Hierdoor kan het water straks beter doorstromen. Waar mogelijk maken we gebruik van een duurzaam alternatief voor beton. Verder verbeteren we de waterkwaliteit en de biodiversiteit door het aanleggen van vier kilometer natuurvriendelijke oevers. Ook is er ruimte voor een ijsvogelwand.”

Met de operatie wil het waterschap de Steenwetering klaar maken voor de toekomst zodat het water beter kan worden vastgehouden en afgevoerd als dat nodig is. Daarnaast treft het waterschap verschillende maatregelen om de waterkwaliteit en biodiversiteit te verbeteren. Volgens planning zijn de werkzaamheden medio maart 2025 afgerond.

Mogelijke hinder

Het waterschap houdt er rekening mee dat door werkzaamheden komende maanden sommige wegen minder goed begaanbaar zijn. Dit wordt aangegeven met verkeersmaatregelen en verkeersborden.

Lees meer over het de aanpak via de website van het waterschap.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour