20 september 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Theater de Schakel’ spetterend geopend met Leonard Cohen Revival Band

Geplaatst op: 16 september 2024

Foto: Wim van Tellegen

Met een uitverkochte Schakel is het proefjaar van het Hasselts theater succesvol gestart zaterdagavond. Op de planken stond de Leonard Cohen Revival Band die nummers vertolkten van de Canadese zanger/dichter Leonard Cohen.

Corrie Folkersma van de organiserende cultuurclub SCAB kijkt met genot terug op de avond in de zaal aan de Kastanjelaan: “Leadzanger Jacques Rodenstein lijkt niet alleen op Cohen maar heeft eveneens de prachtige zware stem. De bandleden speelden de sterren van de hemel en de zangeressen van The Sisters of Mercy maakten de bezetting compleet. Het publiek kon uit volle borst meezingen met de bekende liederen als So long Marianne en Halleluja.” Na een toegift en zelfs nog een extra toegift was deze eerste avond in de Schakel voorbij. Folkersma: “We kunnen terugzien op een zeer geslaagde opening en geeft ons de hoop op een succesvol proefjaar.”

De bijzondere avond begon al op buiten voor de Schakel; langs de rode loper stonden diverse theater figuren het publiek op te wachten. Onder begeleiding van prachtige vioolmuziek heetten o.a. Joost Klein, Marilyn Monroe, balletdanseresjes, Hamlet, Ma Flodder hen welkom in het nieuwe toekomstige theater van Hasselt.
Na het doorknippen van het lint door de wethouder Jan van der Poel kon het concert van de Leonard Cohen Revival Band beginnen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour