18 oktober 2024 Gebruikers online: 45
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oranjevereniging luidt noodklok

Geplaatst op: 26 juli 2024

Voorzitter Wim Zoet

De Oranjevereniging Hasselt bestaat sinds 1959, dus 65 jaar. Wie kan zich Hasselt voorstellen zonder Oranjevereniging. Jaarlijks organiseert of levert de vereniging een bijdrage aan Koningsdag, Euifeest, Sinterklaasintocht en de 4 mei herdenking.

Toch is het voortbestaan van de vereniging met maar liefst 2.500 leden niet vanzelfsprekend. Op dit moment zijn er nog 5 van de 6 bestuurszetels bezet en eind dit jaar nemen drie bestuursleden afscheid. Voor de twee overgebleven bestuursleden is het dan niet meer te doen om alle activiteiten volgend jaar voort te zetten. Ook de groep vrijwilligers vraagt om uitbreiding. Wanneer er onvoldoende aanmeldingen binnenkomen zal er volgend jaar flink worden geschrapt in te organiseren activiteiten, met name voelbaar tijdens het Euifeest.

Voorzitter Wim Zoet van de Oranjevereniging doet dan ook een dringende oproep aan inwoners van Hasselt om zich aan te melden voor een bestuursfunctie of als vrijwilliger. Hij is afkomstig uit Dalfsen en 5 jaar geleden na een aantal omzwervingen aan de Bunthaak in Hasselt beland. “Na een paar jaar voelde ik de behoefte om wat meer mensen in Hasselt te leren kennen en een bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Hierdoor kwam ik in het bestuur van de Oranjevereniging terecht en sinds begin dit jaar als voorzitter.”

”Wat het bestuur betreft gaat het in eerste instantie om de invulling van de vacature penningmeester.” laat Wim weten. “Maar ook aanmeldingen voor een algemene bestuursfunctie zijn meer dan welkom. Ook zijn nieuwe ‘handjes’ van vrijwilligers voor het verrichten van vele werkzaamheden van groot belang.” Hij kan zich moeilijk voorstellen dat “Hasselt niet zal opstaan” om de Oranjevereniging ook volgend jaar op volle toeren te laten draaien.

“Het zou mooi zijn wanneer vers bloed binnen de vereniging ook nieuwe ideeën en plannen oplevert” vervolgt de voorzitter. “Zoals dit jaar de medewerking van de Oranjevereniging om de eindshow van de talentenjacht ‘Zwartewaterland has got talent’ als onderdeel van het Euifeest te presenteren. “Ook willen we gaan werken met commissies, zodat niet alle taken en uitvoering meer bij het bestuur liggen. Bijvoorbeeld een commissie voor de Euifeestoptocht en voor de Euifeestbraderie, waardoor bestuurders er zelf ook aan toekomen om het feest mee te vieren.”

Wie belangstelling heeft om als bestuurder of vrijwilliger een passende rol binnen te Oranjevereniging te vervullen en hierover meer wil weten, kan een mail sturen naar wim@oranjevereniging-hasselt.nl. Een reactie zal dan niet lang op zich laten wachten.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour