20 september 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Informatieavond over pleeg- en steunouders

Geplaatst op: 22 mei 2024

Hoe kunt u pleegouder of steunouder worden? En op welke manier draagt u daardoor bij aan de stabiliteit en veiligheid van kinderen in Zwartewaterland? Daarover gaat de informatieavond die de gemeente Zwartewaterland maandag 10 juni samen met Stichting Timon en Trias Pleegzorg houdt in het gemeentehuis aan de Telvorenstraat 2 in Hasselt.

Kinderen en jongeren die tijdelijk of voor een langere tijd niet thuis kunnen wonen, krijgen een opvang op een andere plek. Soms kan dat verder weg zijn van hun vertrouwde omgeving. Het kind komt dan in een vreemde omgeving terecht. Met behulp van lokale pleegouders kunnen deze kinderen zoveel mogelijk in de buurt van hun thuis worden opgevangen.

“We vinden het belangrijk dat kinderen gezond en gelukkig opgroeien. Als dat niet thuis kan, dan wel graag dichtbij hun vertrouwde omgeving, zodat ze bijvoorbeeld naar hun eigen school kunnen”, legt wethouder Jan van der Poel uit. “Daarom stimuleren we onze inwoners om zich in te zetten als pleegouder. Ze kunnen daarmee zorgen voor stabiliteit en veiligheid voor kinderen die dat juist nodig hebben.”

Inwoners die alleen één dag of meer dagdelen voor een kind van een ander willen zorgen, kunnen zich inzetten als steunouder. Daarmee ontlasten ze de ouders en bieden ze kinderen een leuke tijd. Van der Poel: “Net als pleegouders draag je er op die manier aan bij dat de kinderen uit onze gemeente liefde en aandacht krijgen.”

Persoonlijk verhaal

Tijdens de informatieavond op maandagavond 10 juni kunnen geïnteresseerden zich vanaf 19.30 uur laten bijpraten over de mogelijkheden. De gemeente Zwartewaterland organiseert de informatieavond samen met Stichting Timon en Trias Pleegzorg.

Een pleegouder is aanwezig om een persoonlijk verhaal uit haar dagelijks leven te delen. Een scholingswerker van Trias geeft informatie over verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die de pleegzorgorganisaties aan pleegouders bieden. Daarnaast worden de mogelijkheden van het project Steunouder uitgelegd.

Aanmelden

“Iedereen kan pleegouder of steunouder worden. Laat u daarom tijdens de informatieavond vooral bijpraten over de mogelijkheden”, benadrukt wethouder Van der Poel. Aanmelden voor de informatieavond kan op sociaaldomein@zwartewaterland.nl.

Gezond en Gelukkig Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland, 60 organisaties en inwoners zetten zich samen in voor een Gezond en Gelukkig Zwartewaterland. Voor kinderen betekent dit dat zij gezond, veilig en in een stabiele thuisomgeving kunnen opgroeien. Soms lukt dit niet in de eigen thuisomgeving. Een pleeggezin kan dan helpen. Kijk voor meer informatie op www.gezondengelukkig.nl.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour