23 oktober 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Vox Jubilans voert oratorium ‘Noach’ uit in Grote Kerk

Geplaatst op: 22 oktober 2024

In de Grote Kerk brengt de Hervormde Gemengde Zangvereniging Vox Jubilans zaterdag 26 oktober het oratorium Noach ten gehore. Dit bijzondere werk, met een tekst van Margreeth Ras-van Slooten en muziek gecomponeerd door André van Vliet, vertelt het eeuwenoude verhaal van Noach en de zondvloed, verweven met diepere symboliek rond het lijden van Christus.

De organisatie over de inhoud: “Het oratorium begint met de schepping, waarin God tevreden naar zijn werk kijkt. Maar al snel volgt het aangrijpende relaas over de toenemende zondigheid van de mensheid, wat uitmondt in de vernietigende zondvloed. Alleen het gezin van Noach en een paar dieren worden gered. Door het verhaal heen zijn verwijzingen naar het lijden van Christus te vinden, zoals het hout en de spijkers die Noach gebruikte om de ark te bouwen – een voorbode van het kruis. Het werk eindigt met de hoopvolle boodschap van genade en de belofte van een nieuwe hemel en aarde.”

Muzikale begeleiding

Tijdens de uitvoering zijn er verschillende musici te horen. Sopraan Mirjam Feijer, hoboïste Anja van der Maten, fagottist Antoine Janssen, trompettisten Arjan en Edith Post, en fluitiste Marjolein de Wit spelen allen een rol. Ook een strijkersensemble, pianist Johan Bredewout en organist Marcel van de Ketterij leveren hun bijdrage. Theo Segers verzorgt de verbindende teksten, terwijl André van Vliet de muzikale leiding heeft.

Gratis toegang, reserveren gewenst

Hoewel de toegang tot dit concert gratis is, wordt bezoekers aangeraden vooraf een plek te reserveren via www.consolonl.nl om verzekerd te zijn van een zitplaats.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour