23 oktober 2024 Gebruikers online: 32

Olympia-dames aan kop na zege op Oldemarkt

Geplaatst op: 14 oktober 2024

De dames van Olympia ’28 boekten zaterdag een knappe 2-0 overwinning geboekt op FC Oldemarkt Vr2. Het team uit de Kop van Overijssel had tot zaterdag nog geen punt gemorst deze competitie. Olympia leidt door de winst na vier wedstrijden ongeslagen de ranglijst met tien punten, eentje meer dan Oldemarkt.

Na een slordige start kwam Olympia langzaam in hun ritme en kregen meerdere speelsters kansen. Een lange bal over de verdediging bereikte Danicia van den Berg, die haar tegenstander passeerde, de keeper uitspeelde en met de binnenkant van de voet beheerst de 1-0 binnenschoot.

In de tweede helft kreeg Olympia meer grip op de wedstrijd en stapelden de kansen zich op, hoewel de afronding niet altijd scherp was. FC Oldemarkt bleef gevaarlijk met hun directe spel, maar de verdediging van Olympia hield stand. In de slotfase besliste Van den Berg de wedstrijd met haar tweede treffer na een mooie steekpass van Gwen Snijder. Zij wist opnieuw de keeper te omspelen en tikte koelbloedig de 2-0 binnen. De laatste minuten waren zwaar, de vermoeidheid begon zichtbaar te worden, maar Olympia hield stand.
Door deze zege kijken de dames vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd tegen Flevo Boys Vrouwen 1.