23 oktober 2024 Gebruikers online: 88

Olympia van de hatelijke nul af na winst in Nijeveen

Geplaatst op: 12 oktober 2024

Drie wedstrijden lang strijden leverde tot dusver geen punten op voor Olympia 1. Maar zaterdag was het wel een keer weer raak in Nijeveen, tegen SVN’69. De ploeg kwam wederom op achterstand maar kwam knap terug en trok uiteindelijk de nipte 1-2 voorsprong over de streep. Ervaren kracht Valery Leusink leverde een belangrijk aandeel in deze winst met een goal en voorzet.

“Vooraf hadden we getekend voor een gelijkspel, zo eerlijk ben ik wel. En we hoopten ook een keertje geen goal tegen te krijgen”, vertelt trainer Wilco Slendebroek. Zijn eerste wens werd overtroffen en dat ze toch weer een tegentreffer moesten incasseren neemt hij met collega Jordy van den Bosch dan maar op de koop toe. “We zijn superblij met deze winst. Ja, we wanhoopten niet, maar we krijgen natuurlijk echt vertrouwen door een overwinning.”

Dat in de eerste helft geen treffers vielen was op zich al een goed voorteken. In de afgelopen wedstrijden kwam Olympia altijd op achterstand, en vaak al vroeg na het eerste fluitsignaal. Olympia was in Nijeveen bovendien de bovenliggende partij en kreeg een mooie kans via Teije Heuten die alleen op de keeper afkwam, maar niet kon scoren. Toch kwamen de Olympianen in het tweede bedrijf alsnog op achterstand op ongelukkige wijze.

Maar de rug werd gerecht en het team werd ook geholpen door een rode kaart voor de keeper van SVN’69. Hij raakte de bal maar torpedeerde ook de Hasselter spits Thijmen van den Berg met gestrekt been. In de 68e minuut kwam Olympia gelijk door een treffer van Leusink die startte als linksbuiten.
Devies van de Hasselter bank was om niet te druistig de aanval te zoeken, om niet alsnog de deksel op de neus te krijgen. Dat gebeurde niet en diezelfde Leusink kon vlak voor het einde van de officiƫle speeltijd vanaf links voorzetten waarna invaller Stan Ritsema gemakkelijk kon binnentikken. Ondanks de lange blessuretijd en een tweede gele kaart voor Olympiaan Wouter Linde hielden de groenwitten stand.

Daarmee verlaat Olympia de laatste plek in de Vierde Klasse A Noord en kan het zich opmaken voor het treffen volgende week met het hooggeklasseerde Steenwijk.