23 oktober 2024 Gebruikers online: 17

Next Generation houdt opnieuw geslaagde thuiswedstrijd

Geplaatst op: 7 oktober 2024

In Sporthal Anna van der Breggen hield Majorettevereniging Next Generation zaterdag voor de tweede keer een grote wedstrijd, waarbij maar liefst 170 deelnemers in actie kwamen.

De dag begon vroeg, met de eerste deelnemers die al voor 8.00 uur arriveerden. Na de opmars van alle deelnemers, om 10 voor 9, werd stilgestaan bij het eerste lustrum van Next Generation. In de afgelopen vijf jaar heeft de vereniging een indrukwekkende groei doorgemaakt, zowel op sportief vlak als in ledenaantal, dat maar liefst verviervoudigd is. Als eerbetoon kregen alle meiden een speciale lustrummedaille uitgereikt.

Het werd een gezellige en drukke dag, vol enthousiasme van zowel sporters als supporters. De sfeer was fantastisch en de wedstrijd verliep vlekkeloos. Voor Next Generation was het evenement niet alleen op organisatorisch vlak een succes, maar ook sportief gezien presteerden de meiden uitstekend. De oudere leden hielpen de jongere door de dag heen en ook nieuwe leden werden hartelijk verwelkomd in de groep.

De sportieve prestaties waren indrukwekkend: Yara van der Belt behaalde een schitterende eerste plaats in de categorie danstwirl jeugd 1 solo, terwijl Evianne Bonthuis het zilver won in de categorie danstwirl senior solo. Lisa van den Berg en Noa Steenbergen pakten brons in de categorie danstwirl jeugd 2 duo. Daarnaast behaalde het ensemble van Puck Huisman, Lynn Domine, Lisa van den Berg en Noa Steenbergen een eerste plaats in de categorie danstwirl jeugd 2 ensemble. De B-groep pakte een mooie tweede plaats in de categorie danstwirl jeugd 1 groepen, terwijl de A-groep de dag afsloot met een eerste plaats in de categorie danstwirl jeugd 2 groepen. Bovendien hebben een aantal meiden en de B-groep zich geplaatst voor de Overijsselse kampioenschappen op 2 november in Vroomshoop.

Het evenement had niet kunnen plaatsvinden zonder de steun van enthousiaste vrijwilligers en sponsoren, waarvoor de vereniging nogmaals hun grote dank uitspreekt. Dankzij hen werd deze fantastische dag een groot succes.