23 oktober 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Opnieuw stevig pak slaag voor Olympia

Geplaatst op: 28 september 2024

Foto: Martien Wursten

Olympia’28 beleeft een beroerde seizoensstart. Na het 5-1 verlies vorige week gingen de Hasselters zaterdag in Zwolle opnieuw het schip in tegen Ulu Spor. Met een 6-1-uitslag op het bord als harde realiteit. Voor coach Jordi van den Bosch is dit uiteraard teleurstellend, maar hij heeft voldoende redenen om niet te somberen voor het vervolg van dit voetbalseizoen.

“We hebben praktisch dezelfde jonge leergierige spelersgroep waar we aan het eind van vorig seizoen lang ongeslagen mee bleven. En ook op het trainingsveld zie ik nog steeds heel veel goede dingen. Helaas kwam dat vandaag en vorige week er niet uit. Dat heeft ten eerste met de goede tegenstanders te maken.” Al is het nog vroeg in het seizoen, Heeg en Ulu Spor lijken vooralsnog kandidaten om bovenin mee te gaan strijden om promotie dit jaar. Heeg won vandaag met maar liefst 9-0 tegen Delfstrahuizen.

Van den Bosch: “Ik zag vandaag wel als een wedstrijd op zich. Eigenlijk voetbalden wij tegen, wat ik noem, een zaalvoetbalteam. Rappe spelers, goed in de kleine ruimte die vertrouwd zijn met hun kunstgrasveld. Zij wisten ons met die snelheid te verrassen en zo stonden we ook al binnen een paar minuten met 2-0 achter. Gelukkig maakten wij gauw door Ruben Willems de 2-1 waardoor wij wel weer geloof kregen.”

De hoop vervloog geleidelijk met de 3-1 voor rust en de 4-1 niet ver na de pauze. Toen was het gedaan en kon de score verder oplopen. Toch komt het optimisme na deze zeperd al gauw terug bij de Olympia-trainer. “Er komt een aantal spelers terug komende weken van blessures en met Ens thuis zie ik ons de punten pakken volgende week. Dat is een ploeg die ons goed ligt en waartegen we ons vorig seizoen met 0-3 veilig speelden in de strijd tegen degradatie.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour