23 oktober 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bermen en erven Genne/Holten ingezaaid.

Geplaatst op: 28 september 2024

Op de Gennerdijk zijn vier percelen van het waterschap met een totale oppervlakte van 140 m2 ingezaaid door buurtbewoners van Genne en Holten. De start hiervan vond plaats tijdens de Burendag op zaterdagmorgen bij het schotbalkenloodsje. Ook worden nog stroken op een tiental erven met dit zaad van inheemse planten ingezaaid. 

De gronden zijn eerst voorbewerkt om inzaaien mogelijk te maken geeft Ria Grootoonk aan. “Het gebruikte zaad is van inheemse planten en vergroot de biodiversiteit. Het zou mooi zijn dat met dit project ook het waterschap Drents Overijsselse Delta wordt gestimuleerd om meer zaad van inheemse planten toe te passen. Naast vergroting van de biodiversiteit, onder meer positief voor de kievitsbloemen, geeft dit ook een goed wortelstelsel voor een sterke dijk.”

Samen met Kitty de Vries en Ciel de Smet won Ria als buurtschapbewoners een prijs vanuit de gemeentelijk actie ‘Verrijk je wijk’. “Het gewonnen prijzenbedrag van 7.500 euro is voldoende om dit project drie jaar lang drie jaar lang uit te voeren en te onderhouden.”

 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour