28 september 2024 Gebruikers online: 15

Olympia trapt af met een Friese oorwassing

Geplaatst op: 21 september 2024

“Het waren de jongens tegens de mannen”, aldus trainer Wilco Slendebroek over de competitiestart van Olympia 1. En met de jongens doelde hij op het team dat hij samen met Jordi van den Bosch onder zijn hoede heeft. Met een 1-5 nederlaag op de thuisbasis kregen de Hasselters bepaald niet waar zij op hadden gehoopt vooraf.

“Ja, we wisten dat ze gedegradeerd waren uit de derde klasse, en dat er een sterke aanvaller speelde met een verleden bij het grote ONS Sneek”, vertelt Slendebroek. Die droge feiten vertaalden zich zaterdagmiddag al gauw in een realiteit waar de Friese gasten de Olympianen het nakijken gaven. Al na 11 minuten keek Olympia tegen een 0-2 achterstand aan. “We werden echt overklast in het begin, alles wat niet goed kon gaan ging verkeerd.” Tijdens een ingelaste drinkpauze probeerden de trainers de boel op te peppen. Dat leek effect te hebben, want Dani Huurman scoorde de 1-2 in de 20e minuut. Toch zakte het moraal met de 1-3 vlak voor rust.

Kort na rust volgde ook de 1-4 en bleek de wedstrijd definitief gespeeld. Helemaal toen de 2-4 werd afgekeurd op appèl van de Friese grensrechter die meende dat de bal voor de goal de achterlijn had gepasseerd.
Niet lang na dat afgekeurde doelpunt viel ook de 1-5.

Volgende week in Zwolle gaat Olympia’28 verder op zoek naar punten tegen Ulu Spor.