20 september 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oogstfeest tijdens Euifeest bij de Veldschuur

Geplaatst op: 22 augustus 2024

Traditiegetrouw wordt tijdens de Euifeestweek weer het Oogstfeest gehouden bij de Veldschuur. Op woensdag 28 augustus zijn er va 9.30 tot 13.30 uur allerlei activiteiten te doen.

Een aantal weken geleden is er een kleine hoeveelheid rogge uit Zwartewatersklooster geoogst door de vrijwilligers van de Veldschuur. Deze rogge gaat tijdens het oogstfeest verwerkt worden. Er worden pizza’s gebakken in de oven en er zijn producten uit de Veldschuur tuin te koop.

Er zijn verschillende activiteiten te doen. Iris Deckers van Strowerk komt laten zien dat er van allerlei soorten stro wat moois te maken is. Stro is een veelzijdig materiaal. Roggestro wordt gebruikt om bijenkorven en manden van te maken. Iris laat dit graag zien door vlechttechniek te demonstreren. En zelf kunnen kinderen ook aan de slag met vlechten.

Geertrui Balkenende demonstreert het vak van Staphorster Stipwerk en ook hebben bezoekers de mogelijkheid om dit zelf te proberen. Daarnaast kan een natuurschilderijtje worden gemaakt en is er een speurtocht over het erf.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour