16 september 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Wandelpad langs De Weede in uitvoering

Geplaatst op: 13 augustus 2024

Vijf bruggetjes over sloten, toegangshekjes en een bank zijn dinsdag geplaatst in weilanden lang de Weede. Hiermee krijgt een van de prijswinnende plannen ‘wandelpad langs De Weede’ een gezicht. Deze prijsvraag ‘Verrijk je wijk’ was door de gemeente Zwartewaterland georganiseerd.

Het was dinsdag stevig aanpoten voor initiatiefnemers Wim Kanis en Fokko Douma, vrijwilliger Jan Dikken, loonwerker Wim ten Klooster en de leverancier van de materialen. Zij plaatsten de houten bruggetjes, toegangshekjes en bankje onder hoge temperaturen.

“Hoewel nog niet officieel geopend is het wandelpad nu voor het publiek beschikbaar” geeft Wim Kanis aan. Dit betekent niet dat alles nu af is vervolgt Wim. “Er komen nog borden bij het begin en eindpunt van het pad met informatie over de totstandkoming van dit plan. En in samenwerking met de Historische Vereniging Hasselt plaatsen we een bord bij het bankje met gebiedsinformatie. Het wandelpad moet zijn weg nog vinden. De route is op meerdere plekken nogal ongelijkmatig. Hoe meer wandelaars hoe sneller de kwaliteit van het pad naar verwachting zal verbeteren. “

De officiële opening vindt plaats in september/oktober en het pad is niet toegankelijk voor honden.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour