19 september 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Dit zijn de mooiste motorroutes rondom Hasselt

Geplaatst op: 5 augustus 2024

(Adv.) Hasselt, een prachtige stad gelegen nabij Zwolle, heeft veel te bieden voor motorliefhebbers. Of je nu een ervaren rijder bent of net begint met motorrijden, de omgeving van Hasselt heeft enkele adembenemende routes die je absoluut moet verkennen. In dit artikel ontdek je de mooiste motorroutes in en rondom Hasselt, zodat je optimaal kunt genieten van je volgende rit. Kom je nu niet uit de buurt van Hasselt, maar wil je hier wel graag met je motor rijden, dan is het raadzaam om een motor aanhanger te kopen voor het veilig en makkelijk kunnen vervoeren van je motor. Vooral wanneer je bijvoorbeeld ook een aantal dagen wilt blijven overnachten, is het wel fijn dat je een auto bij  je hebt, zodat je net even wat meer spulletjes mee kunt nemen.

De natuurlijke pracht van het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Begin je avontuur door te rijden naar het Nationaal Park Weerribben-Wieden, dat op slechts een steenworp afstand van Hasselt ligt. Deze route neemt je mee door een betoverend landschap gevuld met uitgestrekte moerassen, rietvelden en smalle kanalen. Terwijl je je een weg baant door de kronkelende wegen, kun je genieten van de overvloedige flora en fauna die deze regio te bieden heeft. Vergeet niet om af en toe even te stoppen en een wandeling te maken langs een van de vele fascinerende wandelpaden.

Langs historische Hanzesteden

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en architectuur, dan is deze route perfect voor jou. Volg de schilderachtige route langs de historische Hanzesteden zoals Kampen, Hattem en Zwartsluis. Elke stad heeft zijn eigen charme en biedt uitzicht op indrukwekkende historische gebouwen en pittoreske straatjes. Neem de tijd om door de smalle straten te slenteren en de lokale cultuur op te snuiven voordat je verder rijdt naar de volgende bestemming. Het mooie aan deze plek, is dat je er ook prachtig kunt wandelen. Zo kun je bijvoorbeeld je spullen meenemen in een Brian James trailer, waaronder dus ook je motor en vervolgens de auto en trailer ergens stallen en eruit trekken de natuur in voor een flinke wandeling. Hoe fijn is dat?

Genieten van de Veluwse heide

De prachtige Veluwse heide is een must-see voor elke motorrijder. Vanuit Hasselt kun je gemakkelijk naar de Veluwe rijden en genieten van uitgestrekte paarse velden en groene bossen. Deze regio staat ook bekend om zijn schaapskuddes, waar je misschien wel een glimp van kunt opvangen tijdens je rit. Stop bij een van de vele uitkijkpunten om te genieten van een panoramisch uitzicht over het landschap en neem de geur van de natuur in je op. Vergeet ook niet om je camera mee te nemen om deze adembenemende schoonheid vast te leggen.

Dwars door de IJsseldelta

De IJsseldelta biedt een uniek landschap dat wordt gekenmerkt door rivieren, polders en dijken. Deze route voert je langs schilderachtige dorpjes zoals Genemuiden en Zwartsluis, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen en de charme van het platteland kunt ervaren. Terwijl je door dit gebied rijdt, zul je versteld staan van de mooie vergezichten en de rust die het met zich meebrengt.

Het pittoreske Giethoorn

Je avontuur zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het betoverende dorp Giethoorn. Deze route neemt je mee door schilderachtige landschappen en smalle grachtjes, terwijl je geniet van de rust en sereniteit van dit unieke dorp. Vaar over de kanalen in een traditionele punterboot of wandel door de charmante straatjes terwijl je de historische boerderijen bewondert. Het is alsof je in een ansichtkaart stapt.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Contour