8 september 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Komt er een echt theater in De Schakel?

Geplaatst op: 24 juli 2024

Als het aan de SCAB ligt komt er een theater in Hasselt. Op 14 september wordt gestart met theatervoorstellingen in De Schakel.

De SCAB heeft de handen ineengeslagen met de Ichthuskerk om in De Schakel aan de Kastanjelaan een multifunctioneel theater te realiseren. Voor het komende seizoen (2024/2025) zijn er voor jong en oud voorstellingen georganiseerd om te ontdekken of er voldoende animo is en hoe De Schakel aangepast moet worden voor een echte theaterbeleving.

Voor het startkapitaal heeft de SCAB meegedaan aan ‘Verrijk je wijk’, een initiatief van de gemeente. De bewoners van Hasselt waardeerden dit plan om De Schakel om te bouwen tot een theater. Dit leverde een subsidie op van 40.000 euro. Dit geld wordt vooral gebruikt voor aanpassingen zoals voor licht en geluid. Uit het krijgen van deze subsidie blijkt dat een theater in Hasselt de inwoners aanspreekt, maar de haalbaarheid zal vooral afhangen van voldoende bezoekers.

Het programma voor het najaar is klaar. Alles is terug te vinden op www.scabhasselt.nl. Kaartjes voor de meeste voorstellingen zijn nu al te koop via een link https://scabhasselt.weticket.com/

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour