8 september 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gift voor stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen?’

Geplaatst op: 23 juli 2024

Foto: Gerrit Slurink

Jan Zoer van Autoservice Hasselt, vierde afgelopen zaterdag alvast zijn 50ste verjaardag. Dinsdag 23 juli was het echt de dag dat hij Abraham zag. Het werd een mooi feest met familie en bekenden.

Om betekenis aan dit heugelijk feit te geven vroeg hij geen cadeaus maar in plaats daarvan een gift voor de stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen?’. Contact daarover had hij met vrijwilliger Gerard Sleurink. De doelstelling van deze stichting is het organiseren van zorgeloze, meerdaagse vaartochten voor mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen met het schip de Jonathan.

De stichting zet zich in om maatschappelijke deelname, integratie en emancipatie van deze mensen te bevorderen. Het doel is een belangrijke bijdrage te leveren aan het terugdringen van het isolement waarin velen zich bevinden. Onder hen zijn natuurlijk ook hun naaste familieleden en directe verzorgers. De Jonathan is zodanig ingericht dat het rolstoeltoegankelijk is en voorzieningen heeft voor mensen met fysieke en verstandelijke beperkingen. Wat is er mooier dan de zon op zien komen als je met een scheepje voor anker ligt en ’s nachts de deining voelt met het geklots van het water tegen de romp. Dat hier behoefte aan is, blijkt wel uit de aanvragen.

De stichting is afhankelijk van donaties en werkt alleen met vrijwilligers en dat zijn er zo’n veertig. Er is een onderhoudsteam, een team van schippers en matrozen en een team ondersteuning met gastvrouwen en gastheren die zorgen voor de gasten voor, tijdens en na de tochten in het seizoen. Zij zijn dan ook blij met deze prachtige gift van 1.300 euro.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour