8 september 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Talenten ontdekken bij Zwartewaterland has got talent

Geplaatst op: 19 juli 2024

(Adv.) Deze zomer organiseren jongerenwerk Zwartewaterland en culturele organisatie Studio Delles voor het eerst de talentenjacht Zwartewaterland has got talent! Voor iedereen die tussen de 12 en de 18 jaar oud is en die talent heeft of wil ontdekken, is er de hele zomer Zwartewaterland has got talent!

Elke dinsdag oefenen in Sporthal Anna van der Breggen

Vanaf dinsdag 23 juli kunnen jongeren elke week gratis meedoen met danslessen, of een workshop eigen rap schrijven, of kun je als band of bijvoorbeeld een duo coaching krijgen van een bandcoach. De tijden en het volledige programma zijn terug te vinden op de website: www.zwartewaterlandhastalent.nl.

Elke dinsdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur is Sporthal Anna van der Breggen in Hasselt open als werkplaats. In de werkplaats kunnen jongeren gratis les volgen van muziekschool Grandesco en hun talenten ontdekken en oefenen met hun act. “Je hoeft niet al op les te zitten om mee te doen. De docenten van Grandesco maken elke les leuk voor iedereen om mee te doen.” Legt jongerenwerker Henk de Jonge uit.

Iedereen heeft talent

Iedereen kan meedoen aan Zwartewaterland has got talent want iedereen heeft eigen talenten.
Het kan zijn dat je het leuk vindt om te dansen, of te zingen. Misschien kan je een gave circusact laten zien, of maak je iedereen aan het lachen met je grappen, of doe je aan acrogym, ben je goed in voetbal en kun je misschien wel 100x een bal hooghouden, of speel je een instrument, maak je je eigen kleding, of schrijf je gedichten of misschien teken je het liefst? Alle talent is welkom!

Je kunt natuurlijk ook talent hebben om achter de schermen te helpen. Dus lijkt het je leuk om mee te helpen in de voorbereidingen bij de eindshow en de audities? Meld je aan om mee te doen: www.zwartewaterlandhastalent.nl.

Audities en eindshow

Op donderdag 15 en 22 augustus worden audities gehouden voor wie mee wil doen aan de eindshow. Op donderdag 29 augustus is de eindshow van Zwartewaterland has got talent in de grote tent tijdens het Euifeest in Hasselt. Dan mogen alle talenten het podium op en voor het publiek hun talent laten zien. De eindshow wordt samen met de deelnemers bedacht en uitgevoerd. “We willen de komende 6 weken met elkaar bedenken wat we tijdens de eindshow gaan doen en hoe we alle deelnemers, die dat willen, hier een podium kunnen geven.” Vertelt Henk de Jonge. “We zijn benieuwd naar het talent in Zwartewaterland!”

De kracht van samen doen!

Zwartewaterland has got talent! is een nieuw initiatief dat voor het eerst georganiseerd wordt in de gemeente Zwartewaterland. Jongerenwerk Zwartewaterland en culturele organisatie Studio Delles organiseren de talentenjacht met dank aan vele lokale samenwerkingen. Muziekschool Grandesco uit Zwolle verzorgt de lessen in de werkplaatsen. Daarnaast wordt de talentenjacht mede ondersteund door het programma OKO, opgroeien in een kansrijke omgeving voor jongeren. De eindshow wordt mede mogelijk gemaakt door de Oranjevereniging Hasselt als onderdeel van het jaarlijkse Euifeest en de Heuireca stelt hiervoor de grote tent beschikbaar. Dankzij de subsidie ‘Overijssel toont talent’ van de provincie Overijssel kan deze eerste editie doorgaan. “Het is mooi om te zien hoe we kunnen samenwerken om dit met en voor de jongeren in de gemeente te organiseren.” Aldus De Jonge.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour