8 september 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Week van overgangen op Agnieten College

Geplaatst op: 12 juli 2024

Het Agnieten College Zwartsluis stond afgelopen week in het teken van belangrijke overgangen. Afgestudeerde leerlingen en derdejaars havo/vwo- leerlingen sloten hun tijd op de school af en nieuwe brugklassers werden verwelkomd.

Voor de leerlingen uit groep 8 markeerden de laatste weken een belangrijke overgang van de basisschool naar de middelbare school. Op woensdagmiddag kwamen zij naar het Agnieten College voor een kennismakingsmiddag. Ze werden hartelijk ontvangen door hun toekomstige mentoren en juniormentoren uit het derde jaar, die hielpen bij de introductieactiviteiten.

De nieuwe leerlingen, nieuwsgierig en een beetje nerveus, vroegen zich af bij wie ze in de klas zouden komen en wie hun mentor zou zijn. Al snel kregen ze duidelijkheid over de klassenindeling. De uitleg in de nieuwe klas over belangrijke wetenswaardigheden op het Agnieten College stelde de achtstegroepers gerust. Tussendoor maakten ze een rondleiding door het schoolgebouw, waarvan de omvang in vergelijking met hun oude basisschool een stuk groter is. Kennismakingsspelletjes zorgden op een ontspannen manier voor een eerste ontmoeting met de nieuwe klasgenoten. Na deze informatieve en ook gezellige middag vertrokken de leerlingen vol nieuwe indrukken naar huis. De laatste weken op de basisschool staan nog voor de deur, gevolgd door een welverdiende zomervakantie. Het Agnieten College kijkt uit naar hun komst na de vakantie.

De geslaagde leerlingen van het Agnieten College beleefden een feestelijke diploma-uitreiking als afsluiting van hun middelbare schoolperiode. Na weken van hard studeren, examens en ook wel wat spanning, konden ze eindelijk hun diploma in ontvangst nemen. De geslaagden verzamelden zich met hun familie en vrienden in een feestelijk aangeklede gymzaal. De sfeer werd versterkt door achtergrondmuziek en heerlijke hapjes en drankjes. Tijdens de ceremonie werden de leerlingen in kleine groepjes toegesproken door een docent, waarbij mooie herinneringen en bijzondere momenten werden gedeeld. Als tastbaar aandenken aan de avond kregen de geslaagden cadeautjes mee, zoals een bijbel en een schitterende foto, gemaakt in de photobooth.

Aan het eind van de avond werd een vermakelijk filmpje getoond dat voor veel hilariteit zorgde. In dit filmpje werd op humoristische wijze uitgebeeld wat er zou gebeuren als de medewerkers van de school zich meer als leerlingen zouden gedragen. Door een reeks komische scènes kregen de kijkers een grappig en duidelijk antwoord op deze vraag.

Als afronding van de week van overgangen kwamen de derdejaars havo- en vwo-leerlingen samen voor een gezellige maaltijd om hun tijd op het Agnieten College feestelijk af te sluiten. De leerlingen, die hun opleiding elders in de bovenbouw voortzetten, deelden herinneringen aan de afgelopen drie jaar en spraken over de toekomst die voor hen ligt.

Het samenzijn werd afgerond met wensen voor een fijne zomervakantie en veel succes in hun verdere schoolopleiding. Het Agnieten College Zwartsluis kijkt terug op een geslaagde week vol afsluitingen en nieuwe beginnen, klaar om nieuwe wegen met nieuwe ervaringen in te slaan.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour