16 september 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Irene en Fanfare houden weer gezamenlijke try-out

Geplaatst op: 17 juni 2024

Irene in actie. Archieffoto

Muziekvereniging Irene is de komende tijd weer volop in actie, zowel binnen de gemeentegrenzen als daarbuiten. Zowel de Stageband als de Marchingband hebben boeiende optredens en evenementen op het programma staan.

Stageband Concert in De Hazelaar

Op woensdag 24 juni geeft de Stageband een concert in De Hazelaar. Dit optreden begint om 19.15 uur en belooft een avond vol afwisselende, vrolijke en bekende muziekstukken. De Stageband repeteert elke maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het clubgebouw aan de Eikenlaan 21. Nieuwe leden zijn altijd welkom om mee te doen en de muzikale rangen te versterken.

Marchingband naar Duitse Rastede

De Marchingband heeft iets groots in het vooruitzicht: op zaterdag 29 juni reizen zij af naar Rastede, Duitsland, om deel te nemen aan een internationaal concours. Voor deze gelegenheid brengt de Marchingband de speciaal gecomponeerde mars “Faith” ten gehore brengen, geschreven door René Lecky. De naam van de mars komt uit de koker van bassist Erik Poetsma.

Op 22 mei vond er al een Try-Out plaats van deze mars op het voetbalveld van Olympia ‘28. Dit evenement, georganiseerd door Irene en Hasselts Fanfare, bood een voorproefje van wat te verwachten is in Rastede. Diverse juryleden waren aanwezig om feedback te geven, zodat de laatste puntjes op de ‘i’ gezet konden worden.

Uitzwaai-exercitie op 28 juni

Voor wie de Try-Out gemist heeft, is er nog een herkansing: op vrijdag 28 juni, de avond voor het concours, is er een ‘Uitzwaai-exercitie’. Dit evenement vindt wederom plaats op het voetbalveld van Olympia ‘28 en wordt georganiseerd in samenwerking met Hasselts Fanfare, die met hun drumband ook naar Rastede gaan. Dit is een mooie kans om de muzikanten aan te moedigen en hen een goede reis te wensen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour