8 september 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

ArcheoHotspot Hasselt met leuke kinderactiviteit

Geplaatst op: 14 juni 2024

Archeohotspot opent op zaterdag 15 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur de deuren aan de Rosmolenstraat 4 voor het publiek. Ontdek de verhalen van de geschiedenis onder onze voeten en bezoek de archeologische werkruimte.

Hier is te zien hoe de werkgroep vondsten verwerkt en mag je archeologisch materiaal van dichtbij te bekijken en in de handen nemen. Zo liggen er vondsten uit de Nieuwstraat waar nu wordt gebouwd. En heb je thuis nog vondsten liggen, neem ze vooral mee. Dan kijken we er samen naar en kunnen we jouw vragen misschien wel beantwoorden.

Naast een aantal modellen van baggermaterieel, draait er een tweetal films van baggerbedrijf J. Prins van Wijngaarden. De Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland is namelijk ook bezig met het verzamelen van archiefmateriaal van de twee voormalige baggerbedrijven J. Prins van Wijngaarden en Boltje uit Hasselt.

Kinderactiviteit

Net als vorig jaar zijn, dankzij steun van AWN afd. 20 IJsseldelta-Vechtstreek, weer de steentijddeskundigen van ArcheoFlint gecontracteerd. Anne ten Brink en Ernest Mols zijn hun hele leven al bezig met vuurstenen werktuigen. Niet alleen zijn ze al vele jaren Nederlands kampioen in het bewerken van vuursteen, ze vertellen er ook mooie verhalen bij. Kinderen luisteren met volle aandacht hiernaar. Maar ze kunnen ook zelf aan de slag met het maken van een prehistorische vuurstenen bijl of pijl. Vuurstenen artefacten behoren tot de meest tastbare bewijzen van activiteiten door onze voorouders. Leer hoe ze leefden en gereedschap maakten van vuursteen om voedsel te bereiden, huiden te bewerken en vuur te maken. Het beloofd zaterdag helaas een natte dag te worden maar alle activiteiten zijn ‘binnenshuis’.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour