19 september 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Feestelijk bewegen in de Ruitenstraat

Geplaatst op: 12 juni 2024

Deze week is het de Week voor de Gezonde Jeugd. Speciaal voor dit initiatief kwam danser, acteur, presentator en JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp naar Hasselt en Zwartsluis om kinderen in beweging te krijgen.

Vanuit de JOGG -aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) zetten organisaties uit Zwartewaterland, waaronder de buurtsportcoaches en jongerenwerkers, zich sinds 2019 in om inwoners gezond en gelukkig op te laten groeien. “Samen met partners en inwoners willen we de samenleving gezonder inrichten. Zodat alle kinderen gezond kunnen opgroeien”, legt wethouder Jan van der Poel uit. “We richten ons op alle omgevingen waarin het kind opgroeit zoals school, kinderopvang, buurt, sport.”

De hele zomer organiseren de buurtsportcoaches en jongerenwerkers uit Zwartewaterland beweegactiviteiten. Buurtsportcoach Denise Homminga: “We maken het de jeugd in Zwartewaterland heel makkelijk en leuk om lekker buiten te spelen, te bewegen én om daar gezond bij te eten.”

Hoogtepunten

Samen met buurtbewoners werd een programma samengesteld voor een feestelijke dinsdag aan de Ruitenstraat. Ouders en kinderen konden deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals een wedstrijd om de sterkste ouder van Hasselt. “Wij zien heel graag de kinderen samen met hun ouders bewegen. Ouders laten hiermee aan hun kind zien dat bewegen normaal is. Zij zijn tenslotte hun grootste voorbeelden,” aldus de Zwartewaterlandse buurtsportcoach

Ook was er een grote picknicktafel waar iedereen creatief een eigen fruitstick kon maken of een cracker kon versieren. Homminga: “We laten zien dat groente eten ook lekker en gezellig kan zijn. En dat ouders en kinderen zelf ook heel makkelijk een gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten. Het doel is dat kinderen thuis vaker kiezen voor een groentesnack.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour