8 september 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ontmoetingshuis Moderne Devotie houdt bezinningswandeling door Hasselt

Geplaatst op: 27 mei 2024

Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie houdt dinsdag 4 juni een bezinningswandeling in Hasselt. Daarbij worden deelnemers uitgenodigd om langs plaatsen te wandelen die tot bezinning oproepen. De oude pelgrimsliederen worden tijdens de wandeling naar de actualiteit hertaald. Deze bijzondere wandeling is een kans om na te denken over waar we mee bezig zijn in deze hectische tijden.

Hasselt heeft zich op 15 april 2023 gepresenteerd als Bedevaartstad en Pelgrimsstad van Nederland. In de afgelopen jaren zijn er drie nieuwe routes ontwikkeld: een Bedevaartspad, een Gedichtenroute en een Bezinningsroute. Al sinds de 12e en 13e eeuw trekken pelgrims via het Jacobspad en het Jabikspaad naar Hasselt om vervolgens naar Santiago de Compostela in Spanje te reizen. Hasselt biedt daarmee misschien wel de antwoorden waar velen naar zoeken en een plek om tot rust te komen.

De bezinningswandeling van 4 juni wordt geleid door Moderne Devotie-gids Mink de Vries en begint om 19.00 uur bij de Veerpoort aan de Kade. Tijdens de wandeling is er zowel ruimte voor gesprek als voor stilte, met onderweg een korte pauze. De wandeling eindigt om 21.00 uur weer bij het startpunt.

Iedereen is welkom om deel te nemen. De kosten bedragen €7,50 en opgave kan via www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour