2 juli 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ombouw kantoor voor opvang vluchtelingen (update) 

Geplaatst op: 23 maart 2022

Vanaf afgelopen zaterdag zijn vrijwilligers van de werkgroep Hasselt bezig om het beschikbaar gestelde kantoor van De Haan Palletindustrie geschikt te maken voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Een van de kwartiermakers Jan van Dijk geeft aan dat er overdag een groepje van circa 7 en ’s avonds van circa 15 vrijwilligers flink aan de slag zijn. “De gang zit er goed in en we denken over een week of twee klaar te zijn. Nu zijn we nog aan het werk met vakmensen om in het gebouw 25 slaapkamers, badkamers en een restaurant/gemeenschappelijke ruimte te realiseren. Maar straks zijn er veel meer vrijwilligers nodig om de mensen uit Oekraïne een goede opvang te bieden. Gelukkig melden zich hier de nodige inwoners voor aan. De teller staat nu op circa 70 mensen uit de samenleving die een bijdrage willen leveren.

Vele bedrijven uit de gemeente hebben zich gemeld om met het beschikbaar stellen van spullen en materialen de vluchtelingenopvang te sponsoren. We zijn positief over de medewerking van de gemeente en brandweer. De gemeente heeft de verantwoordelijkheid van de borgstelling van dit project op zich genomen en de brandweer keurt het gebouw op de brandveiligheid.”

De werkgroep Hasselt komt regelmatig met een update over ontwikkelingen van en nieuws over dit project. Voor meer info: 06 514 170 06. 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour