Recept v/d week: Carpaccio van stoofpeer, mascarpone-gorgonzola-roomkaas en rucola
Geplaatst op: 15 december 2021
Hierbij het voorgerecht van ons samengesteld drie-gangen menu voor jouw ideale kerstdiner. Iedereen kent de klassieke carpaccio en daar zijn al veel varianten van. Maar om je gasten eens feestelijk te verrassen, maak dan eens deze stoofperen variant. Een heerlijk, smaakvol gerecht wat ideaal is voor te bereiden. Maar wat een plaatje op het bord als je het op tafel zet. Lekker, elegant en smaakvol. Heerlijk toch?
Benodigdheden voor 3-4 personen
1000 gr. Gieser Wildeman, geschild
400 ml. rode wijn (Syrah uit portugal)
250 ml. cranberry sap
100 gr. kristalsuiker
1 kaneelstokje
2 stuks steranijs
4 kruidnagels
Schil van een mandarijn.
Rucola
Mascarpone-roomkaas met gorgonzola
25 amandelen, geroosterd
Bereiding:
1) Schil de stoofperen, maar laat het steeltje eraan zitten. Schil met de dunschiller de oranje schil van de mandarijn.
2) Breng de rode wijn met de mandarijnenschil, 250 ml cranberry sap, de kristalsuiker, het kaneelstokje, de steranijs en de kruidnagels aan de kook. Zet de peren in het rode wijnmengsel, zet het vuur laag en laat de peren in 60 min. gaar worden. Zet het vuur uit en laat de peren in het stoofvocht helemaal afkoelen.
3) Rooster de amandelen in een koekenpan en hak deze fijn.
4) Eenmaal als de stoofperen zijn afgekoeld, snijd je ze in hele dunne plakjes. Verwijder de pitjes die je tegenkomt, zodat je alles met een gerust hart kan eten.
5) Leg de plakjes peer op het bord. Verdeel er blokjes kaas over heen en de rucola salade. Strooi de stukjes amandelen erover heen en verdeel nog wat van het rode wijn sap over de peren. Voeg eventueel wat kappertjes toe, mocht je dit graag willen.
6) Eetsmakelijk!
Bekijk het recept en de bijpassende wijntip op de-groentemannen.nl/recept
De Bigondier is dé wijn- en lifestyle retailer met een enorme liefde voor koken. Het hart van De Groentemannen klopt sneller voor verser, smaakvoller, gezonder en gevarieerder eten. Nu ze hun passies combineren, kun jij de allerbeste gerechten bereiden. Met de recepten en wijntips van De Bigondier en de ingrediënten van De Groentemannen. Eet smakelijk!
Gepubliceerd door Robert Jansema